Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne uczniów klas IIIa SP Wicko w Hotelu Neptun w Łebie

red
Warsztaty kulinarne uczniów klas IIIa SP Wicko w Hotelu Neptun w Łebie
Warsztaty kulinarne uczniów klas IIIa SP Wicko w Hotelu Neptun w Łebie mat.szkoły
Warsztaty kulinarne uczniów klas IIIa SP Wicko w Hotelu Neptun w Łebie

Warsztaty kulinarne uczniów klas IIIa SP Wicko w Hotelu Neptun w Łebie

Piątkowe (8 kwietnia 2016) zajęcia trzecioklasistów z Wicka były wyjątkowe. Forma zajęć wszystkim znana, bo warsztatowa, natomiast miejsce wymarzone - prestiżowy łebski Hotel Neptun. Uczniowie mieli okazję obejrzeć wystrój wnętrz pokoi hotelowych, sali konferencyjnej, baru oraz sauny. Następnie przeszli do profesjonalnej hotelowej kuchni, gdzie osobiście przywitał nas Szef Kuchni - Pan Ireneusz Mallek. Uczestnicy wykazali się dużym zainteresowaniem, gdy Szef opowiadał o swoim miejscu pracy. Jak na każdego kucharza przystało, dzieci ubrały czapki kucharskie, założyły zapaski, umyły ręce i przystąpiły do pracy. Podzieleni na drużyny zajęli swoje stanowiska. "Czarni" przygotowywali mufinki jaglane, babeczki czekoladowe, ciasteczka, a także dodatki do nich w kilku wariantach. Natomiast dzieci ubrane w białe koszulki, przyrządzały pizzę w różnych kombinacjach smakowych - w zależności od upodobań. Trzecia drużyna - "Niebiescy", miała zdecydowanie najsłodsze zmaganie - deser lodowy. Chętni wczuli się w rolę kelnerów i nakryli stoły na naszą ucztę. Po skończonej pracy, wspólnie zasiedliśmy do przygotowanych miejsc w hotelowej kawiarni z widokiem na morze. W czasie degustacji mali kucharze wymieniali się wrażeniami smakowymi dotyczącymi potraw. Wszystkie dania wypadły smakowicie! Warsztaty kulinarne przeniosły uczniów do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. To dzisiaj wszyscy wcielili się w role szefów kuchni. Okazuje się, że samodzielne przygotowywanie posiłków sprawia wielką przyjemność. Serdeczne dziękujemy całej załodze Restauracji Salacja i Kawiarni „Venilia” w Zamku Neptun za niezapomnianą przygodę kulinarną.

Akcja sadzenia drzewek Cewice

Pomysłodawczynią wyjątkowych zajęć kulinarnych dla dzieci ze Szkoły Podstawowej w Wicku była Emilia Gruda-Sławińska, wychowawczyni klasy IIIA.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lebork.naszemiasto.pl Nasze Miasto