MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Iga Świątek w Krakowie? Tauron Arena może gościć finał Billie Jean King Cup!

Iga Świątek w Krakowie? Tauron Arena może gościć finał Billie Jean King Cup!

Mistrzowie Australian Open się nie zatrzymują. Polak w 1/2 finału w Paryżu!

Mistrzowie Australian Open się nie zatrzymują. Polak w 1/2 finału w Paryżu!

Polecamy

Zamknęła psa w rozgrzanym aucie i poszła zwiedzać wydmy

Zamknęła psa w rozgrzanym aucie i poszła zwiedzać wydmy

ORLEN zaprasza organizacje pozarządowe do realizacji gdańskch „Wakacji z ORLENEM”

ORLEN zaprasza organizacje pozarządowe do realizacji gdańskch „Wakacji z ORLENEM”

Kupiłeś, żeby zadbać o zdrowie pracując przy komputerze? Wyrzuć, bo zagraża zdrowiu!

Kupiłeś, żeby zadbać o zdrowie pracując przy komputerze? Wyrzuć, bo zagraża zdrowiu!