MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB...
fot. pixabay.com

Takie są zaskakujące skutki uboczne niejedzenia chleba. Zobacz, co się dzieje, gdy nie jesz pieczywa

PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB
Utrata masy ciała jest prawdopodobnie ważnym powodem, dla którego ludzie decydują się zrezygnować z chleba w swojej codziennej diecie. Ale powodem może być również ryzyko niektórych chorób. Badania wykazały, że rafinowane węglowodany (produkty z białego pieczywa, które zostały pozbawione naturalnych składników odżywczych, w tym błonnika) mogą podnosić poziom kwasów tłuszczowych w organizmie, co zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2. Dlatego rezygnacja z przetworzonego, rafinowanego białego chleba może być mądrym krokiem.

Zobacz również

STABILO, MONTO, CORDA... czym różnią się od siebie linie produktowe KRAUSE?
Materiał promocyjny

STABILO, MONTO, CORDA... czym różnią się od siebie linie produktowe KRAUSE?

Betoniarka przewróciła się na starej obwodnicy. Kierowca trafił do szpitala

Betoniarka przewróciła się na starej obwodnicy. Kierowca trafił do szpitala

Polecamy

Zaginał Olaf Wejer. 14-latek wyszedł z domu i nie wrócił

Zaginał Olaf Wejer. 14-latek wyszedł z domu i nie wrócił

Okradł biuro geodezyjne. Grozi mu 10 lat więzienia

Okradł biuro geodezyjne. Grozi mu 10 lat więzienia

Czeszka, którą pokochali Polacy. Jak teraz wygląda współgospodyni „Herbatki u Tadka”?

Czeszka, którą pokochali Polacy. Jak teraz wygląda współgospodyni „Herbatki u Tadka”?