Maluchy rozmawiały na temat zdrowego żywienia, m.in. o tym, jakie produkty należy jeść, żeby być zdrowym, dlaczego musimy się zdrowo odżywiać? Następnie nazywały produkty, z których można zrobić smaczne
i zdrowe kanapki. Na środku stolika znajdowały się ułożone na talerzach: listki sałaty, masło, pieczywo, pokrojone w plasterki: jajka, ogórki, pomidory, rzodkiewka oraz drobno posiekany szczypiorek. Po umyciu rąk, dzieci samodzielnie smarowały pieczywo masłem, a następnie ułożyły na kromkach wybrane przez siebie produkty. Wszystkie ochoczo wzięły się do pracy i z wielkim apatytem zjadły, przygotowane przez siebie, pyszne kanapki.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?