Lębork. Warsztaty dawnej kuchni
Warsztaty odbędą się 4 razy w baszcie 32 przy skrzyżowaniu ulic Reja i Korczaka. Podczas każdych warsztatów zostanie zaprezentowane inne danie, spożywane w średniowieczu. Dania po przygotowaniu będzie można skosztować w replikach naczyń średniowiecznych pochodzących głownie z Lęborka, Chojnic i Pucka.
Obwodnica Wschodnia Lęborka
ZAPRASZAMY:
21 września (sobota), godzina 16.00 - chleb na zakwasie
12 października (sobota), godzina 16.00 - tarta z warzywami
26 października (sobota), godzina 16.00 - soczewica z warzywami
11 listopada (poniedziałek), godzina 16.00 - gęsina na Świętego Marcina
Osoby chcące uczestniczyć w warsztatach zobowiązane są do zgłoszenia się za pomocą poczty elektronicznej na adres [email protected] lub osobiście w baszcie 32 w soboty w godzinach 10.00 - 12.00.
Ponadto muszą także przynieść fartuch, nóż, deskę do krojenia oraz blachę do pieczenia ciasta (tzw. keksówkę).
Warsztaty współfinansowane są ze środków Powiatu Lęborskiego, a wstęp jest nieodpłatny.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?