Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej

Składniki
400 g białego sera półtłustego
7 jajek ugotowanych na twardo
dwa pęczki szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka koperku
pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Zobacz również

Sandecja ograła wicelidera. Walka trwa. W sobotę derby z Hutnikiem

NOWE
Sandecja ograła wicelidera. Walka trwa. W sobotę derby z Hutnikiem

Rugby kobiet. Atomówki sięgają po złoty medal. Wielka szansa przed nami

Rugby kobiet. Atomówki sięgają po złoty medal. Wielka szansa przed nami

Polecamy

Tak będzie wyglądać in vitro po polsku. To najnowsze ustalenia

Tak będzie wyglądać in vitro po polsku. To najnowsze ustalenia

Weryfikacja tożsamości drugiej osoby z aplikacją mObywatel. To proste!

Weryfikacja tożsamości drugiej osoby z aplikacją mObywatel. To proste!

Eksperci wybrali 11 najlepszych hoteli w Polsce! Sprawdź, gdzie zaplanować wakacje

Eksperci wybrali 11 najlepszych hoteli w Polsce! Sprawdź, gdzie zaplanować wakacje