MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasola szparagowa to również świetne źródło witamin. Zawiera...
fot. 123rf

Fasolka szparagowa - czy warto ją jeść? Jak wykorzystać to warzywo w kuchni? Sprawdź

Fasolka szparagowa - jakie ma właściwości?

Fasola szparagowa to również świetne źródło witamin. Zawiera sporo witaminy C, A oraz beta-karotenu. W tym warzywie znaleźć można również dużo związków mineralnych. Fasolka zawiera całkiem sporo potasu, fosforu, magnezu i wapnia. Indeks glikemiczny fasolki szparagowej wynosi 15, co oznacza, że mogą ją spożywać diabetycy.

Zobacz również

Małopolscy strażacy spotkali się na Rynku w Nowym Sączu. To jest ich dzień

Małopolscy strażacy spotkali się na Rynku w Nowym Sączu. To jest ich dzień

Możliwe burze w powiecie sieradzkim. Jakie szczegóły prognozy?

Możliwe burze w powiecie sieradzkim. Jakie szczegóły prognozy?

Polecamy

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Będzie więcej miejsc dla dzieci w przedszkolach w gminie Nowa Wieś Lęborska

Będzie więcej miejsc dla dzieci w przedszkolach w gminie Nowa Wieś Lęborska

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz