MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard...
fot. Lisovskaya/GettyImages.com

Cukrzyca typu 2 to nie wyrok. Sprawdź, jakie produkty mogą zwiększać poziom cukru we krwi i prowadzić do stanu przedcukrzycowego i cukrzycy

Czerwone mięso

Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard School of Public Health potwierdziły, że codzienne spożywanie czerwonego mięsa w ilości 100 g zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 nawet o 19 proc.

Dodatkowo przetworzone mięso (parówki, kotlety hamburgerowe) spożywane w ilości 50 g dziennie wiąże się z 51-procentowym wzrostem ryzyka cukrzycy typu 2.

Zobacz również

Chwile wytchnienia w parku na Obozisku w Radomiu [FOTO]

Chwile wytchnienia w parku na Obozisku w Radomiu [FOTO]

Niedawno urodziła, a już jest na salonach! Baron nie odstępuje ukochanej na krok!

HIT DNIA
Niedawno urodziła, a już jest na salonach! Baron nie odstępuje ukochanej na krok!

Polecamy

Chcesz zamieszkać nad morzem lub w górach? Szykuj się na spory wydatek

Chcesz zamieszkać nad morzem lub w górach? Szykuj się na spory wydatek

Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

TYLKO U NAS
Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

Przegląd tygodnia od 23.06 w Lęborku

Przegląd tygodnia od 23.06 w Lęborku