MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Biegi charytatywne w Strzyżewie Smykowym. Pobiegli dla druha Piotra!

O TYM SIĘ MÓWI
Biegi charytatywne w Strzyżewie Smykowym. Pobiegli dla druha Piotra!

Filip Wojtunik z trzema złotami paralekkoatletycznych mistrzostw Polski juniorów

NOWE
Filip Wojtunik z trzema złotami paralekkoatletycznych mistrzostw Polski juniorów

Polecamy

Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

HIT DNIA
Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Pierwsze zdjęcia Liama Hemswortha jako Geralta z Rivii – zaskoczeni?

Pierwsze zdjęcia Liama Hemswortha jako Geralta z Rivii – zaskoczeni?